AP ۱۴۰۳ چنگاښ ۲۷ ۱۸:۵۶
Journalist ID: 5624
News ID: 85541590
T T
۰ Persons

Tags

«شکوهمند» و «امن»؛ عزاداری‌های حسینی محرم 1403 افغانستان

کابل- ایرنا- مراسم عزاداری دهه اول محرم امسال در بسیاری از شهرها و روستاهای افغانستان در کمال امنیت و با شکوه فراوانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ شهرهای بزرگ و کوچک افغانستان از «لشکرگاه» هلمند در جنوبی‌ترین ولایت تا هرات و قندهار در جنوب غربی و غرب و بامیان در مرکز و بلخ و سمنگان در شمال و کابل  و گردیز در شرق، به منوال همه‌ساله در ماه محرم، شاهد برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در دهه اول ماه محرم بود.

تنها در کابل، پایتخت افغانستان بیش از ده‌ها تکیه، حسینیه و مسجد اقدام به برگزاری مراسم عزاداری در دهه اول محرم امسال نمودند و بر اساس گزارش‌ها محلی در دیگر شهرها مانند مزار شریف، هرات و قندهار نیز وضعیت به همین منوال بوده است.

مراسم عزاداری دهه اول محرم در حالی از سوی شیعیان در مناطق مختلف برگزار شد که پیش از آغاز ماه محرم یا در روزهای نخست دهه محرم، رسانه‌های برون‌مرزی افغانستان سعی داشتند با انتشار اخبار مغشوش و یا تحریف سخنان مقامات محلی دولت سرپرست این گونه وانمود کنند که شیعیان افغانستان، محرم امسال را نمی‌توانند به عزاداری برای اهل‌بیت(علیهم السلام) سپری کنند.

در یک مورد از تبلیغات این چنینی که با هدف قراردادن مردم و مقامات محلی انجام شد، «افغانستان اینترنشنال» با انتشار خبری به نقل از رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات، مراسم عزاداری محرم را «بدعت» خواند!

اقدامی که باعث شد رئیس اطلاعات و فرهنگ هرات با انتشار کامل سخنان خود در جلسه مشورتی با علمای شیعه این شهر به خنثی‌سازی توطئه نرم «افغانستان اینترنشنال» که با هدف تفرقه‌افکنی و تنش مذهبی کلید زده شده بود، بیاید و به آن پاسخ بدهد.

این مقام حکومت طالبان در ادامه اقدامات تبیینی خود و برای نشان دادن همراهی حاکمیت با شیعیان در برگزای امن مراسم عزاداری، در مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در جمع علما و متنفذین این شهر حضور پیدا کرد و از ایستگاه‌های صلواتی برپا شده نیز دیدار و با متصدیان آن به گفتگو پرداخت.

در بامیان، مولوی عبدالله سرحدی که یکی از فعال‌ترین والی‌های دولت سرپرست می‌باشد قبل از برگزاری مراسم محرم و پیش از شروع این ماه، اعلام کرد که شیعیان در برگزاری مراسم عزاداری کاملاً آزاد هستند و از تأمین امنیت مراسم محرم توسط نیروهای امنیتی این استان خبر داد.

سرحدی در ادامه، خود نیز مانند محرم سال گذشته در مراسم عزاداری روز عاشورا حضور یافت و یکی از سخنرانان اصلی این مراسم در روز عاشورا بود.

سرحدی در سخنان خود از جوانان خواست پیروی از شعائر حسینی را مختص و محدود به ده روز اول محرم نکنند و در طول سال به این مسیر و آرمان‌ها پایبند باشند.

در کابل و در مراسم روز عاشورا که در حوزه علمیه خاتم‌النبیین(ص) و با حضور صدها تن از عزاداران حسینی برگزار شده بود، «شهاب‌الدین دلاور»، از مقامات ارشد طالبان و رئیس جمعیت هلال احمر طی سخنانی اظهار داشت مجاهدین افغان با تأسی به ظلم‌ستیزی امام حسین(ع) موفق شدند اتحاد جماهیر شوروی را شکست داده و در ادامه مقاومت 20 سال اخیر آنان علیه تجاوزگری و اشغال نیروهای آمریکا نیز به پیروی از همان خط ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم بوده است.

هرات در محرم امسال شاهد یکی از باشکوه‌ترین مراسم عزاداری حسینی طی چند سال اخیر در افغانستان به ویژه در روز عاشورا بود که عزاداران حسینی در چندین نقطه از این شهر باستانی افغانستان با راه‌اندازی دسته‌جات عزاداری و سینه‌زنی به نوحه‌خوانی و مرثیه‌سرایی در عزای سیدالشهدا(علیه‌السلام) و یاران وفادارشان پرداختند.

«تکیه‌خانه»، به عنوان بی‌سابقه‌ترین و بزرگ‌ترین برنامه اسلامی، در رسانه‌های افغانستان امسال روی آنتن تلویزیون «تمدن» رفت و آیین‌های سنتی عزاداری مردم افغانستان مانند «علم‌کشی» و «گهواره‌کشی» را به تصویر کشید.

عزاداری‌های مشترک شیعیان و اهل سنت عاشق و دوستدار اهل‌بیت(علیهم‌السلام) در مناطقی مانند تکیه‌خانه‌های قدیمی شهر کابل و یا در استان‌های شرقی و جنوبی افغانستان نیز از دیگر جلوه‌های عزاداری امسال در دهه اول محرم بود.

عزاداری حسینی در دهه اول محرم 1403 علاوه بر آنچه گفته شد، دارای دو ویژگی اصلی بود؛ «شکوهمندی» و «امنیت».

در قسمت امنیت مراسم، نیروهای طالبان علی‌رغم ضعف‌ها و قوت‌ها توانستند حسب اعلام قبلی مقامات ارشد این گروه، مانند ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست که از آزادی و تأمین امنیت مراسم محرم سخن گفته بود، حافظ امنیت مراسم باشند به گونه‌ای که در سطح ولایت‌های مختلف و متعدد در شب‌ها و روزهای برگزاری هیئات و مجالس عزاداری، هیچ حادثه‌ای برای مردم اتفاق نیفتاد.

در شکوهمندی مراسم عزاداری امسال، این نکته قابل یادآوری است که آنچه در هرات، قندهار، هلمند، غزنی، مزار شریف، سرپل، سمنگان، غور، بامیان، گردیز و به ویژه در کابل و در ده‌ها تکیه، مسجد و حسینیه از حضور پرشور جوانان و نوجوان، زنان و کودکان و کهنسالان دیده شد و منحصر در عزاداران شیعه نیز نبود، جلوه‌هایی از شور و شوق و ارادت مردم شریف، عزت‌مند و قدرشناس افغانستان به ساحت اهل‌بیت عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) بود که برای همیشه تاریخ ماندگار و پایدار است.

پایان پیام/

Your Comment

You are replying to: .