به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ حافظ ضیاء احمد معاون سخنگوی وزارت امور خارجه دولت سرپرست افغانستان امروز دوشنبه ۲۹ ثور، صحبتهای مولوی امیرخان متقی سرپرست این وزارت در نشست فورم تهران را نشر کرد.
متقی در این نشست گفت: افغانستان پس از نیمقرن بیثباتی، اکنون آماده ایفای نقشی فعال و سازنده در اتصال منطقهای و تبدیل چالشها به فرصت است.
وی افزود: جهان امروز با تنشهای گستردهای روبروست و نظم بینالمللی که پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفته بود، با چالشهای بزرگی مانند چندقطبی شدن قدرت، تضعیف نهادهای بینالمللی و افزایش نقش بازیگران غیردولتی مواجه شده است.
مولوی متقی بر اهمیت قاره آسیا بهعنوان محور اصلاح نظم بینالمللی بیان داشت: افغانستان را با توجه به موقعیت جغرافیاییاش، چهارراه اتصال همگرایی و ترانزیت کالا و انرژی است و این کشور پس از نیم قرن بینظمی و بهویژه ۲۰ سال اشغال خارجی، اکنون وارد مرحله جدیدی از حیات سیاسی خود شده است.
امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن را دنبال میکند
متقی با بیان اینکه امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور را دنبال میکند اظهار داشت: این کشور بهدنبال تعامل و همکاری با کشورهای منطقه و فرامنطقه بر پایه احترام متقابل و منافع مشترک است.
وی ابراز امیدواری کرد که افغانستان به جایگاه تفاهم و همکاری کشورها تبدیل شود.
به گفته متقی طی چهار سال گذشته، افغانستان توانسته در چارچوب این ساختار، روابط مؤثر و متوازنی با کشورهای همسایه، منطقهای و فرامنطقهای ایجاد کند و اکنون اقتصاد کشور در مسیر ایستادگی بر پای خود قرار گرفته است.
افغانستان به دنبال برقراری روابط بر مبنای منافع مشترک است
سرپرست وزارت امور خارجه گفت: افغانستان با اتخاذ سیاست خارجی متوازن، به دنبال برقراری روابطی بر مبنای منافع مشترک است و نه در جهت رضایت یا دشمنی یک قدرت خاص.
وی تصریح کرد: سیاستهای متوازن گذشته که بر مبنای وابستگی به یک کشور خاص بنا شده بود، نه برای افغانستان و نه برای آن کشور سودی نداشت. اما اکنون طی چهار سال گذشته، شاهد گسترش همکاری با کشورهای همسایه، منطقه و فرامنطقه هستیم.
با ایران و پاکستان پیوندهای خاص داریم
وی با اشاره به روابط با کشورهای همسایه گفت: ما با ایران و پاکستان پیوندهای خاصی داریم؛ میلیونها مهاجر افغان سالها در این کشورها سکونت داشتهاند و مهماننوازی آنان را فراموش نمیکنیم. طبیعیست که در حوزه اقتصادی و برخی مسائل دیگر، این اشتراکات به وجود اولویتهایی منجر میشود.
وی افزود: در روابط دو کشور هم چالش وجود دارد و هم فرصت ما میتوانیم بسیاری از این چالشها را به فرصت تبدیل کرد. برای نمونه، هر دو کشور با مشکل مواد مخدر مواجهاند. وقتی که کشت مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده، باید در زمینه مبارزه با قاچاق نیز همکاری دوجانبه شکل بگیرد.
پایان پیام/
Your Comment