به گزارش خبرگزاري ايرنا در كابل، در این گزارش با اشاره به برد ۴۰۰ کیلومتری موشک بالستیک ضدکشتی خلیج فارس، ادعا شده که سرعت این سلاح کمتر از ۳ ماخ بوده و این سرعت کم و برد کوتاه، رهگیری آن را برای کشتیهای همراه طیاره بر پیمابر امریکایی آسان تر میسازد.
نشنال اینترست با اشاره به درگیریهای اخیر امریکا و نیروهای مسلح یمن در آبهای منطقه نوشت: با این حال، نیروی دریایی امریکا در محافظت از خود در برابر موشکهای ضدکشتی به مراتب ساده تر حوثی ها به زحمت افتاده اند.
نشنال اینترست با برشمردن امکانات "خلیج فارس" نوشت: یک جستجوگر الکترواپتیکال/مادون قرمز این موشک و کلاهک ۸۰۰ کیلوگرمی آن را به سمت هدف هدایت میکند. احتمال دارد که در ابهای خلیج فارس یا تنگه هرمز از این سلاح علیه کشتی جنگی نیروی دریایی امریکا استفاده شود.
هر دو منطقه باریک بوده و مانور را برای کشتیهای جنگی دشوار میسازد. علاوه بر این، ایرانیها میتوانند سیستم های دفاع هوایی گروه ناو هواپیمابر را اشباع کرده و آسیب زیادی به ناو هواپیمابر امریکایی وارد کنند.
موشک "خلیج فارس" را چندین سیستم دیگر مانند موشکهای کروز سومار و هویزه تکمیل می کنند.
برد اولی ۲ هزار کیلومتر و دومی حدود یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر است. هویزه اگر چه برد کمتری نسبت به سومار دارد، اما از دقت بیشتری برخوردار است.
در همین حال اردوی ایران به تازگی نخستین طیارات انتحاری زیر سطحی جهان (حدید ۱۱۰) را رونمایی کرد.
این سلاح میتواند توسط هوش مصنوعی به سمت هدف هدایت شود و توانایی پرتاب آن از زیر دریا از توانمندیهای کلیدی آن به شمار رفته و عنصر غافلگیری را در اختیار ایرانیها قرار داده و رهگیری آن را بسیار دشوار میسازد.
نشنال اینترست ضمن ابراز نگرانی از به کارگیری این طیارت بدون سرنشین در خلیج فارس پر ازدحام و همزمانی آن با موشک اندازی حوثیها به دیگر گلوگاههای دریایی، نوشت: همه این تحولات به این معنی است که ایران این پتانسیل را دارد که گروه ناو هواپیمابر امریکا را با سیستم ضد کشتی مختلفی که در اختیار دارد، به طور جدی تهدید کند.
در ختم این گزارش، نشنال اینترست به دولت ترامپ توصیه کرد: به جای آنکه یک گروه ناوهواپیمابر را به خطر بیندازد، باید زیردریاییهای حامل موشکهای کروز را در آبهای نزدیک ایران مستقر کند.
پایان پیام/
Your Comment