به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا در کابل، سفر دکتر عراقچی به افغانستان را تحولی مهم در روابط میان دو کشور دانست.
موضوع آب و تأمین حقابه ایران در محور گفتگوهای مقامات تهران و کابل
بقایی به خبرنگار ایرنا گفت: این سفر نخستین سفر وزیر امور خارجه ایران به کابل در سه تا چهار سال گذشته بود و برای هر دو کشور اهمیت زیادی داشت. گفتگو میان کشورهای همسایه امری ضروری است؛ هم برای شناخت نگرانیها، علایق و منافع یکدیگر و هم برای یافتن راهحلهایی برای چالشها و دغدغههای دوجانبه. از این منظر، این سفر تحولی مهم در روابط ایران و افغانستان به شمار میرود.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه توضیح داد: اهمیت دیگر این سفر در گفتگوهای انجامشده پیرامون چند موضوع اساسی بود. یکی از مهمترین مباحث، موضوع آب و ضرورت تأمین حقابه ایران از هیرمند و دیگر منابع آبی بود. مقامات ذیربط حکومت سرپرست افغانستان در این زمینه صراحتاً اعلام کردند که نهتنها بر اساس معاهدههای موجود، بلکه مطابق موازین شرعی، اخلاقی و انسانی، خود را موظف میدانند که برای تأمین حقابه ایران تلاش کنند.
مسئله مهاجرین افغان
بقایی با اشاره به اینکه در این سفر مسئله مهاجرین افغان نیز مورد گفتگو بوده است، افزود: در این سفر همچنین درباره وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران گفتگو شد. طرف افغان بر قدردانی از چهار تا پنج دهه میزبانی مردم ایران از اتباع افغانستانی تأکید کرد و ما نیز دیدگاههای خود را مطرح کردیم. از جمله اینکه درباره اتباع غیرمجاز در ایران مجموعهای از تدابیر اتخاذ شده و امیدواریم این تدابیر با همکاری حکومت سرپرست افغانستان بهشیوهای مناسب اجرا شود.
اقتصاد و امنیت
بقایی با بیان اینکه موضوع امنیت نیز از دیگر محورهای گفتگو میان مقامات تهران و کابل بوده است، افزود: دو طرف بر لزوم همکاری و تقویت تعاملات میان بخشهای ذیربط برای مقابله مؤثر با تروریسم بهویژه گروه داعش تأکید کردند که این نیز یکی از نقاط اشتراک و توافق میان دو کشور بود.
وی همچنین عنوان داشت که در حوزه اقتصادی نیز مباحث مهمی مطرح شد؛ به گفته بقایی مجموعهای از تجار و بازرگانان ایرانی فعال در حوزه اقتصاد افغانستان، دکتر عراقچی را در این سفر همراهی کردند و این فرصت فراهم شد تا آنها با همتایان افغانستانی خود گفتگو کرده و زمینههای همکاری بیشتر و گسترش روابط تجاری میان دو کشور را بررسی کنند.
پایان پیام/
Your Comment