به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ مولوی نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت دولت سرپرست افغانستان روز یکشنبه ۷ دلو با هیئت تجارتی جمهوری اسلامی ایران که همراه سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه این کشور به کابل آمده بود دیدار کرد.
نورالدین عزیزی در این دیدار گفت: ما تلاش کردیم که در جهت رونق تجارت میان کشور تسهیلات بیشتر را ایجاد کنیم تا تجارت ما به ۱۰ میلیارد دالر افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد توجه تجارت ما با جمهوری اسلامی ایران است افزود: ما تلاش داریم که تجارت افغانستان را به ۲۰ میلیارد دالر افزایش دهیم که ۱۰ میلیارد آن با ایران و ۱۰ میلیارد دیگر آن با دیگران باشند که در حال حاضر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دالر با ایران تجارت داریم.
عزیزی به برداشتن موانع کوچک در دو طرف مرزهای دو کشور تاکید کرد و بیان داشت: تا موانع کوچک تجارتی را برنداریم به اهداف بزرگ تجارتی خویش دست نخواهیم یافت، چون یک تعداد از دو طرف در مرزها مسلط هستند که اگر منفعت آنها تامین نشوند نمیگذارند تجارت رونق پیدا کنند آنها موانع غیر قانونی خلق میکنند تا رسیدن این مشکلات به مراکز دو کشور، تاجران آسیب میبینند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با بیان اینکه ما میخواهیم دفاتر خویش را در در زهدان، چابهار و مرز داشته باشیم، اظهار داشت: ما منتظر نباشیم که امریکا از صدها کیلو دور بیاید کشورهای ما را آباد کند ما به تنهایی یا مشترکاً با ایران این غول را از منطقه دور کردیم، چون در اصل امریکا به خاطر ایران در افغانستان آمده بود نه به خاطر افغانستان، افغانستان چه داشت که میآمد؟!
سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفت: ما با مزاحمین افغانستان تجارت را قطع و با ایران افزایش میدهیم اما موانع تجارتی باید برداشته و واردات مواد بیکیفیت از ایران به افغانستان متوقف شوند و سرمایهگذاران ایرانی در بخشهای مختلف در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
نمایندگان سکتور خصوصی جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار اطمینان دادند آماده سرمایهگذاری در بخشهای مختلف در افغانستان هستند.
طرفین توافق کردند که کمیتههای تخنیکی جهت کارهای عملی سرمایهگذاری مشخص شوند و دو طرف در مورد استفاده از مرزهای چابهار و میلک نیز تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، هیئت تجارتی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران تحت رهبری سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در سفر یک روزه به کابل آمده بودند.
پایان پیام/
Your Comment