به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در مزار شریف؛ عبدالقیوم انصاری، مسئول موزیم روضه مبارک عصر روز پنجشنبه ۷ حمل با اعلام خبر بازسازی این مرکز فرهنگی، گفت: این موزه نخستینبار در سال ۱۳۷۸ خورشیدی، در زمان حکومت پیشین امارت اسلامی افغانستان، ایجاد شده و در آن ۱۴ قلم آثار تاریخی به نمایش گذاشته شده بود.
وی افزود: با گذشت زمان، تعداد آثار این موزه به ۱۰۰۰ قلم افزایش یافته که متعلق به دوران برنز، یعنی ۵۰۰۰ سال قبل از امروز و دورههای مختلف اسلامی است.
مولوی نورالهادی ابوادریس، معاون والی ولایت بلخ، در سخنان خود از تمامی افرادی که در بازسازی و ترمیم این موزه نقش داشتند، قدردانی کرد و بر اهمیت حفظ آثار تاریخی تأکید کرد.
وی بیان داشت: موزهها تاریخ ما را زنده نگه میدارند و ما را با گذشته افغانستان آشنا میسازند. موزه روضه مبارک یکی از مراکز مهم فرهنگی و تاریخی در شمال کشور است که نقش مهمی در حفظ و معرفی میراثهای تاریخی و معنوی دارد.
سلطان محمد سعید، رئیس دفتر والی ولایت بلخ نیز در این مراسم گفت: ایجاد نمایشگاههای آثار تاریخی برای آگاهی نسل آینده از فرهنگ و تاریخ افغانستان ضروری است.
به گزارش ایرنا؛ ولایتهای مختلف افغانستان از جمله بلخ و بامیان دارای آثار باستانی ارزشمندی میباشند که به دلیل کمتوجهی در دهههای گذشته، بعضاً در معرض آسیب جدی قرار دارند.
پایان پیام/
Your Comment