به گزارش خبرگزاری ایرنا؛ محمدباقر قالیباف رییس پارلمان اسلامی، جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در پانزدهمین مجمع عمومی اتحادیه بینالمجالس آسیایی (APA) در رأس هیئت پارلمانی به باکو پایتخت جمهوری آذربایجان سفر کرده بود امروز پنجشنبه۲ حوت وارد میدان هوایی مهرآباد تهران شد.
قالیباف هنگام ورود به تهران در گفتگوی تلویزیونی با اشاره به دستاوردهای این سفر، گفت: سفر به جمهوری آذربایجان برای شرکت در پانزدهمین مجمع عمومی اتحادیه بینالمجالس آسیایی صورت گرفت.
رئیس پارلمان اسلامی ایران افزود:موقعیت همکاریهای منطقهای و بینالمللی از جمله فرصتهای بزرگی است که باید در بخشهای مختلف از آن استفاده کنیم. این سفر فرصتهای خوبی برای استفاده از ظرفیتها فراهم کرد. سال گذشته بزرگترین اتفاق در دنیا فاجعه فلسطین و لبنان بود و مباحث این چنینی اتحادیه بینالمجالس آسیایی را نیز تحت تأثیر کامل قرار داد. همه موضع گیریها در جریان سخنرانیها و نشستها در محکومیت رژیم صهیونیستی و دفاع از موضوع مهم فلسطین بود.
برنامهریزی برای افزایش همکاریهای تجاری تا سقف ۵ میلیارد دالر با جمهوری آذربایجان
وی با اشاره به طرح مباحث مربوط به همکاریهای بین پارلمانی در جریان این سفر بیان کرد: مواضع خود را در قالب دیدارهای دوجانبهای که با رؤسای مجالس عمان و پاکستان و معاون رئیس مجلس امارات داشتیم، اعلام کردیم. همچنین در جریان این سفر فرصتی دست داد تا با مقامات کشور جمهوری آذربایجان از جمله رئیس جمهور و رئیس مجلس دیدار کرده و به موضوعات دوجانبه بپردازیم که از جمله آن تأکید بر توسعه روابط بود.
قالیباف با تأکید بر ضرورت توسعه اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: در دیداری که با الهام علیاف رئیس جمهور این کشور داشتیم در راستای اهداف توسعه اقتصادی رسیدن حجم مبادلات تجاری به سقف ۵ میلیارد دالر را ضروری دانستیم که لازمه آن افزایش همکاریها و هماهنگی بیشتر در حوزه تعرفه ترجیحی و ترانزیت بود.
استفاده از الگوی سهگانه ایران، آذربایجان و روسیه برای ایجاد صلح پایدار در منطقه
رئیس قوه مقننه ایران تصریح کرد: موضوع بازارچههای مرزی، بحث مهم رفت و آمد تاجران تاجران و بخش ترانسپورت نیز از جمله مسائل مهم مطرح شده در جریان این دیدار بود که برای همه آنها هماهنگیهای خوبی انجام شد و امیدواریم به زودی شاهد ایجاد تحول در حوزه مسائل اقتصادی با کشور همسایه، جمهوری آذربایجان باشیم.
وی افزود: تأکید دو طرف بر این بود کشورهای فرامنطقهای حق دخالت در امور منطقه را ندارند و وجود یک ایران قوی و آذربایجان قوی میتواند منجر به برقراری ثبات شود؛ از این رو توسعه روابط در قالب الگوی سه گانه ایران، آذربایجان و روسیه مورد بحث قرار گرفت که بخش ترانسپورت و انتقال گاز و همچنین هماهنگی بیشتر در خصوص پروژههای مورد توافق گذشته از جمله آن بود.
قالیباف بیان داشت: هرچند زمان این سفر کوتاه بود اما توافقهای دوجانبه خوبی با کشورها در جریان آن صورت گرفت.
رئیس پارلمان اسلامی ایران در پایان با بیان اینکه در جریان برگزاری این دوره از مجمع عمومی اتحادیه بینالمجالس آسیایی (APA) قرار شد کمیته سیاسی آن سال آینده در تهران تشکیل جلسه دهد، خاطرنشان کرد: ریاست این مجمع در سالهای ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ بر عهده جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و نشست های بعدی در تهران برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
Your Comment