به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ مولوی مطیعالحق خالص، رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست دولت سرپرست افغانستان که امروز سهشنبه ۲۶ حمل، در مراسم تجلیل از روز جهانی ماینپاکی، در کابل صحبت میکرد از خاموشی جهان در برابر کشورهای زورگو که کشورهای ضعیف را به بحران مواجه کرده اند، انتقاد کرد.
وی افزود: اکثر کشورها از سوی کشورهای زورگو که مدعیان حقوق بشرند، با استعمال انواع سلاحهای ممنوعه و باروت متضرر شدهاند.
خالص با بیان اینکه اداره ملی حفاظت محیط زیست، استعمال بمبهای بزرگ و سلاحهای ممنوعه، مضرتر از ماینها هستند، گفت: «مادر بمبها» و سلاحهای ممنوعه در افغانستان استعمال شده است، اما جهان چشمپوشی میکند.
به گزارش ایرنا، در اپریل سال ۲۰۱۷ امریکا بزرگترین بمب غیر هستهای، حاوی ۱۱ تُن مواد منفجره، با هزینه ۱۶ میلیون دالر امریکایی را به بهانه از بینبردن مخفیگاههای زیرزمینی تروریستهای گروه داعش در اچین ننگرهار استعمال کرد.
هدف استعمال هرچه بود اما، با استعمال این بمب، نه تنها گروه داعش نابود نشد، بلکه برعکس اثرات ناگوار آن مردم ننگرهار را برای سالهای سال متضرر ساخت.
باشندگان اچین ننگرهار پس از استعمال این بمب گفتهاند که در مناطق الی یک کیلومتر دورتر از ساحه انفجار، نباتات کاملاً از بینرفتهاند و برای باشندگان اطراف این منطقه امراض صحی گوناگون مانند چشمدردی، امراض جلدی و تکالیف هضمی پیدا شده است.
پایان پیام/