به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ ملا محمد حسن آخوند رئیس الوزرای دولت سرپرست افغانستان امروز دوشنبه۶ حوت، در پیام به کنفرانس ملی آب گفت: تغییرات اقلیمی به سطح جهانی، بارانهای ناکافی، سیلابهای ویرانگر و خشکسالیهای پیهم چالشهای جدی را به وجود آورده است.
وی افزود: به همین ترتیب به خصوص در کشور ما استخراج بی رویه آبهای زیرزمینی نه تنها منابع آبی را ضعیف میسازد، بلکه عواقب ناگوار محیطی و اجتماعی نیز دارد که تهدید جدی به نیازمندی های آب نسل های آینده به شمار میرود.
در پیام ملا حسن آمده که امارت اسلامی افغانستان مدیریت منابع آبی را نیازمندی زمان میداند و به ویژه برای استفاده درست از آبهای زیرزمینی و کاهش تغییرات اقلیمی قویاً متعهد به تطبیق روشهای خاص است.
به گفته رئیس الوزراء ما باور داریم که در عرصه مدیریت منابع آبی از طریق تدوین و تطبیق راه حلهای جامع میتوانیم، فشار موجود به منابع آبی را کاهش داده و این امانت ارزشمند را برای نسلهای آینده به گونه مصئون انتقال دهیم.
پیام افزود: از طریق این کنفرانس مهم برای تمامی اشتراک کنندگان فرصت بیسابقه فراهم شده که در رابطه به مدیریت منابع آب و حفاظت از آن، نظریات، تحقیقات و تجارب عملی شان را ارائه نمایند تا برای یافتن راه حلها، از آن استفاده صورت گیرد.
در پیام ملا محمد حسن اخوند آمده که ما از تمام محققین و متخصصین میخواهیم تا در روشنایی علم و تجربه شان، در زمینههای مدیریت آب و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی، در ساختن راهکارها و استراتیژیهای مؤثر سهم بگیرند.
ملا حسن بیان داشت: همانگونه که رسیدن به این هدف مهم، همکاری و هماهنگی میان ادارات مختلف امارتی، دانشگاهها، مراکز تخصصی و سکتور خصوصی را می طلبد، بنابرین بالای تمام بخشهای مربوطه صدا میکنم که هرکدام، مسئولیتهای سپرده شده را در راستای رفع این مشکل به وجه احسن انجام دهند.
در پیام ملا محمد حسن آخوند گفت: روحیه هماهنگی و همکاری در تطبیق فیصلهها کمک خواهد کرد و نیز در حل مشکلات مفید واقع خواهد شد. رئیس الوزراء تاکید کرد که به اشتراک کنندگان کنفرانس اطمینان میدهم که امارت اسلامی از هر آن اقدامی که منافع و پیشرفت مردم مؤمن ما در آن نهفته باشد، حمایت قاطع مینماید.
به گزارش ایرنا، وزارت تحصیلات عالی امروز کنفرانس ملی آب را در کابل دایر کرده است.
پایان پیام/
Publish Date: ۶ کب ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶
کابل-ایرنا- رئیس الوزرای دولت سرپرست افغانستان گفت: استخراج بی رویه آبهای زیرزمینی نه تنها منابع آبی را ضعیف میسازد، بلکه عواقب ناگوار محیطی و اجتماعی نیز دارد که تهدید جدی به نیازمندیهای آب نسلهای آینده به شمار میرود.