کابل-ایرنا- وزارت اطلاعات و فرهنگ دولت سرپرست افغانستان از انتقال نزدیک به ۱۰۰ قلم آثار تاریخی به موزیم ملی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ دولت سرپرست افغانستان امروز چهارشنبه۱۷ دلو در خبرنامه‌ای اعلام کردند که ریاست باستان‌شناسی این وزارت، ۹۷ قلم اثر باستانی که از ساحات باستانی "مس‌عینک" ولایت لوگر و ساحه باستانی "ستوپه شیوکی" ولسوالی بگرامی ولایت کابل کشف کردند بودند، بعد از پروسه پاک‌کاری ابتدایی، ترمیم و ثبت و سجل مقدماتی توسط هیئت اعزامی به موزیم ملی انتقال گردید.

این آثار باستانی شامل، آثار تیل سوز سفالی، تیراکوتاها، مهره، دوک‌های نخ ریسی، جوال دوز، سرمه‌کش، سر مجسمه و ظروف‌اند که از نظر نوعیت شامل: آثار نوع سنگی، سفالی، گچی، فلزی و استخوانی  می‌باشد.

در خبرنامه آمده که آثار باستانی نماد فرهنگ و عظمت این سرزمین است که نشان دهنده هویت تاریخی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی‌اند که از دوره‌های گذشته برای ما باقی مانده است. این آثار از لحاظ دوره تاریخی مربوط به دوره‌های کوشانی، کوشانی-ساسانی، ساسانی- کوشانی میان قرون ۲-۷ میلادی می‌باشد.

سید ذبیح‌الله سادات رئیس باستانی‌شناسی گفت: حفاظت و نگهداری از آثار باستانی نقش بسیار مهم در فرهنگ و تاریخ یک کشور دارد، آثار باستانی نماد فرهنگ انسان‌های گذشته این سرزمین می‌باشد.

وی افزود: حفاظت و نگهداری آثار باستانی امر ضروری پنداشته شده که نسل آینده را از ازرش تاریخی و فرهنگی آن آگاه می‌سازد.

به گزارش ایرنا؛ افغانستان یکی از کشورهایی است که دارای آبدات و آثار تاریخی بسیاری است.

پایان پیام/