به گزارش خبرگزاری ایرنا؛ فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل روز جمعه۲۱ جدی گفت: اعضای دیوان بینالمللی کیفری ملزم هستند افرادی را که این دیوان برای آنها حکم جلب صادر کرده است، بازداشت کنند.
وی افزود: لهستان که اقدام مغولستان در دستگیر نکردن ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را محکوم کرده بود، باید نتانیاهو را بازداشت کند. اجرای گزینشی قوانین، چندجانبهگرایی و جهانشمولی عدالت بینالمللی را به تباهی میکشاند.
در همین حال، شماری از معترضان روز جمعه در ورشو پایتخت لهستان نسبت به تصمیم دولت این کشور برای ایجاد مصونیت برای نتانیاهو و عدم بازداشت وی تظاهرات کردند.
به تاریخ اول قوس سال جاری محکمه بین المللی لاهه در حکمی نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت صادر و حکم بازداشت آنها را صادر کرد.
این تصمیم ۶ماه پس از آن اتخاذ شد که «کریم خان قاضی ارشد محکمه بینالمللی لاهه»، این حکم را درخواست کرد.
رژیم اسرائیل از ۱۵ میزان ۱۴۰۲ در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
محکمه بین المللی لاهه ۱۲۴ عضو دارد و مطابق با این حکم، کشورهای عضو میتوانند در صورت سفر نتانیاهو یا گالانت به خاک آنها، اقدام به دستگیری متهمان کنند.
بسیاری از کشورهای اروپایی اعلام کردهاند به حکم دادگاه احترام میگذارند و شاید در اجرای آن اقدامات لازم را انجام دهند، اما امریکا شریک جنایت اسرائیل در غزه این حکم محکمه لاهه را رد و سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا تاکید کرده است که این محکمه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد و گفتگو با مقامهای اسرائیلی درباره گامهای بعدی در جریان است.
پایان پیام/