به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل، مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری دولت سرپرست افغانستان امروز یکشنبه ۴ قوس، در خبرنامهای از دیدار مولوی بازمحمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی این وزارت با محمد اسماعیل غزنوی، معین بررسی سرحدات وزارت اقوام و قبایل، در کابل خبر دادند.
مولوی بازمحمد فیضان در این دیدار گفت: علفچرها برای مالداران بسیار اهمیت دارند و نیاز جدی به تشخیص، تثبیت و محافظت دارند. در کشور ما بیشتر مردم در زراعت و مالداری مشغول هستند و داشتن علفچرها نقش عمدهای در مالداری ایفا میکند.
وی افزود: هنوز هم مالداری در افغانستان بهطور عمده به شکل روستایی و سنتی است و علفچرها برای پرورش مالداران، بهویژه کوچیها، اهمیت بیشتری دارند.
محمد اسماعیل غزنوی، معین بررسی سرحدات وزارت اقوام و قبایل، در این باره گفت: یک هیئت تخنیکی در هماهنگی با وزارت زراعت برای تشخیص و تثبیت علفچرها تعیین شده است که در ۹ ولایت مساحت علفچر، مقدار تولید علف، میزان تبدیل علفچر به زمین زراعتی و ساخت اماکن، مقدار تخریب علفچر و اندازه غصب آن را تشخیص و تثبیت میکند تا از آن محافظت شود.
وی افزود: در طرزالعمل علفچرها، مسیر عبور کوچیها نیز مشخص خواهد شد، زیرا اکثریت مستفیدین علفچرها کوچیها هستند و اکثریت مالداری در افغانستان را کوچیها تشکیل میدهند.
به گزارش ایرنا، حدود ۸۰ درصد مردم افغانستان مصروف زراعت و مالداری هستند و از این طریق امرار معاش میکنند.
پایان پیام/