کابل- ایرنا- معاون تکنالوژی و نوآوری مؤسسه استنادی و پایش علم و تکنالوژی جهان اسلام گفت: ایران درحوزه تکنالوژی پیشرفته در زمینه چاپ چهاربعدی باکسب رتبه ۱۱ جهانی جایگاه نخست را در میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا؛ علی نایبی معاون تکنالوژی و نو آوری موسسه استنادی و پایش علم و تکنالوژی جهان اسلام، امروز شنبه۳ قوس گفت: ترکیه، ایران و مالزی به ترتیب با یکهزار و ۸۱۷، یکهزار ۶۲۵ و یکهزار و ۶۱۱ مدرک، بیشترین تولیدات علمی را در زمینه تکنالوژی­‌های نسل پنجم صنعت داشته­‌اند.

وی افزود: ایران درحوزه تکنالوژی‌های پیشرفته در زمینه چاپ چهاربعدی باکسب رتبه ۱۱ جهانی جایگاه نخست را میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.

وی در بیان اهمیت نسل پنجم صنعت گفت: نسل پنجم صنعت یا انقلاب صنعتی پنجم (Industry ۵) ریشه در مفهوم صنعت نسل چهارم دارد و به بررسی پیشرفت کشورها در دهه نخست قرن ۲۱ و توانایی آنها در ایجاد تأثیرات پایدار در دهه‌های آینده می‌پردازد. این نسل از صنعت نه‌تنها بر رفع نیازهای اقتصادی تمرکز دارد، بلکه به نیازهای زیست‌محیطی نیز توجه ویژه‌ای دارد و بر تولید سبز به‌عنوان یک اولویت کلیدی تأکید می‌کند.

نایبی بیان داشت: صنعت نسل پنجم با هدف تحقق وعده‌های دیجیتال‌سازی پیشرفته، کلان‌داده‌ها و هوش مصنوعی، به‌دنبال تقویت نقش این تکنالوژی در پاسخ به نیازهای جدید و الزامات نوظهور در حوزه‌های صنعتی، اجتماعی و زیست ‌محیطی است و این رویکرد شامل استفاده گسترده از داده‌ها و هوش مصنوعی برای افزایش انعطاف‌پذیری تولید و ایجاد زنجیره‌های ارزش قدرتمندتر در دوران تحول دیجیتال خواهد بود. 

او اظهار داشت: با توجه به نتایج به دست آمده از پایگاه نمایه‌سازی وب آو ساینس، یک میلیون و ۹۲ هزار و ۳۰۵ پژوهش در زمینه تکنالوژی نسل چهارم صنعت انجام شده و از ۵۳ هزار و ۸۲۳ پژوهش در سال ۲۰۱۴ به یک میلیون ۵۵ هزار و ۸۱ پژوهش در سال ۲۰۲۳ رسیده است. همچنین، ۱۵۹ هزار و ۲۴۳ پژوهش در زمینه تکنالوژی نسل پنجم صنعت انجام شد و از ۶ هزار و ۳۸۰پژوهش در سال ۲۰۱۴ به ۲۵ هزار و ۲۷۸ پژوهش در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

وی تصریح کرد: کشورهای ترکیه، جمهوری اسلامی ایران و مالزی به ترتیب با هزار و ۸۷۳، هزار و ۶۲۵ و هزار و ۶۱۱ مدرک، بیشترین تولیدات علمی را در تکنالوژی نسل پنجم صنعت داشته‌اند.

پایان پیام/