کابل- ایرنا- دفتر معاونیت سیاسی سازمان ملل متحد یا یوناما از اجازه دادن دولت سرپرست برای نظارت از وضعیت زندانی‌ها، توسط تیم‌های حقوق بشری سازمان ملل خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ مسئولان دفتر معاونیت سیاسی سازمان ملل متحد(یوناما) امروز پنجشنبه‌ ۱۹ میزان در خبرنامه‌ اعلام کرد که یوناما از تعهد ادارۀ امور زندان‌های امارت اسلامی در خصوص بهبود وضعیت زندانیان و تأمین دسترسی مداوم تیم‌های حقوق بشر به زندان‌ها استقبال می‌کند.

روزا اوتنبایوا، نمایندۀ ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما گفت: نظارت و گزارش‌دهی از وضعیت حقوق بشر بخش مهم مأموریت اعطا شده برای ما از جانب شورای امنیت ملل متحد می‌باشد، و من از تعهد دوامدار ادارۀ تنظیم امور زندان‌ها در خصوص حصول اطمینان از دسترسی لازم تیم های حقوق بشر ما به زندان‌ها در سراسر کشور به شمول زندان‌های اناث استقبال می‌نمایم.

وی افزود: تمام زندانیان دارای حقوق اساسی هستند و ما علایق مشترک داریم تا اطمینان حاصل کنیم که این حقوق به صورت کامل رعایت شده است.

اوتنبایوا همچنین در دیدار با رئیس ادارۀ تنظیم امور زندان‌های امارت اسلامی شماری از نگرانی‌ها را از جمله عدم موجودیت خدمات کافی مساعدت حقوقی برای زندانیان آسیب‌پذیر به ویژه زنان، نیاز برای تخصصی شدن خدمات زندان‌ها به منظور حفاظت بهتر از حقوق اساسی زندانیان، و اینکه چگونه چالش‌ها در سیستم عدالت جزایی - به شمول میزان بالای دستگیری ها و صدور احکام حبس طولانی مدت توسط مسئولان قضایی ادارۀ حاکم -- فشار بی‌اندازۀ را روی زندان‌ها وارد می نماید، مطرح نمود.

گفتگوها شامل بازدید از زندان پلچرخی که در آن بیشتر از پنج هزار زندانی نگهداری می‌شوند، نیز بود. اوتنبایوا مطلع گردید که شمار زندانیان در این زندان رو به افزایش است، چنان که روزانه آمار زندانیان پذیرفته شده در تناسب با شمار زندانیان آزاد شده بیشتر می‌باشد.

اوتنبایوا اظهار داشت: من همچنان از فرصت به دست آمده برای ملاقات با زندانیان زن و شنیدن مستقیم مشکلات آنها از جمله کمبود مساعدت‌های حقوقی قدردانی می‌نمایم، نیاز است تا کار های بیشتر برای حمایت از حقوق زندانیان در نظام عدلی از جمله ارائه مساعدت‌های حقوقی، محاکمۀ به موقع و گزینه‌های بدیل حبس انجام شود. آروز دارم تا بتوانیم در این بخش از تعامل گستردۀ خویش در افغانستان به پیشرفت‌های بیشتری نایل آییم. رئیس یوناما در ادامه گفت: تلاش ها را بایست بر روی مبارزه با علل اساسی زندانی شدن بیش از حد متمرکز سازیم.

پایان پیام/