کابل- ایرنا- رئیس اتحادیه ناشران افغانستان از حضور پنج ناشر و کتابفروش افغانستان من‌حیث مهمان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، روز چهارشنبه 19 ثور با حضور بیش از 2400 ناشر از کشور‌های مختلف برای 10روز(از 19 ثور الی 29) در تهران افتتاح شد.

ناشران افغانستان در گذشته یکی از مهمانان این نمایشگاه بین‌المللی بوده و آثار خود را برای بازدیدکنندگان ارائه می‌کردند.

امسال برخی اخبار از حضور نیافتن ناشران افغان حکایت می‌کرد؛ خبرنگار ایرنا در کابل برای آگاهی از جزئیات این خبر سراغ سید احمد سعید، رئیس اتحادیه ناشران افغانستان رفته و از وی جزئیات حضور همکارانش را جویا شده است.

سید احمد سعید، رئیس اتحادیه ناشران افغانستان در این ارتباط، امروز چهارشنبه 26 ثور، در صحبت با خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل گفت: اتحادیه ناشران افغانستان در رابطه به کتاب‌ و کتاب‌داری همیشه تلاش کرده که در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی شرکت کنند در همین راستا ایجاب می‌کرد که ناشران افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز حضور پرُرنگ می‌داشتند و داشته‌های کتاب افغانستان را در این نمایشگاه به نمایش می‌گذاشتند اما با تأسف که شرکت نتوانستیم.

رئیس اتحادیه ناشران افغانستان اظهار داشت: دو تن از ناشران افغانستان و سه تن از کتابداران بیهقی و کتاب‌خانه عامه که مربوط وزارت اطلاعات و فرهنگ است به شکل مهمان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت کردن،د نه به عنوان ناشر و کتاب‌دار.

سعید خاطرنشان کرد: اینکه چه کسانی در این راستا بی تفاوتی کرده است، آیا اتشه فرهنگی نتوانسته زمینه را خوب‌تر مساعد کند آیا وزارت اطلاعات و فرهنگ در این راستا کمبودی دارد؛ من دقیق نمی‌دانم و کدام نامه و دعوت‌نامه‌ی هم به آدرس اتحادیه ناشران افغانستان از هیچ جانب به ما نرسیده است.

رئیس اتحادیه ناشران افغانستان بیان داشت: یک هفته قبل از نمایشگاه ما خبر شدیم که زمان خیلی کم بود انتقال کتاب به ایران زمان‌گیر است و نمی‌شد که من‌حیث یک ناشر در این نمایشگاه بزرگ شرکت می‌کردیم به این دلیل دو تن از ناشران کشور به عنوان مهمان شرکت کردند.

سعید در پاسخ به سوالی که برخی گزارشات وجود دارد که حکومت در این راستا موانع  ایجاد کرده است، گفت: نمی‌دانم یک ضرب‌المثل داریم که می‌گوید« یا گندم تر است یا آسیاب کُند است»؛ یا اشتباهات از طرف اتشه فرهنگی شده که دیرتر خبر کردند، یا وزارت اطلاعات و فرهنگ در این راستا تغافلی کرده که سری وقت نتوانسته این مسئله را دنبال و زمینه‌سازی کنند، من نمی‌دانم اما از اتشه فرهنگی قبلا نامه می‌آمد، اما این بار کدام نامه‌ی را دریافت نکردیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از نگاه فرهنگی، کتاب و کتاب‌داری در جهان دست بلند دارد افزود: اگر ناشران در این نمایشگاه شرکت می‌کردند بدون شک از داشته‌های این نمایشگاه بزرگ و غنی مستفید می‌شدند.

سعید تصریح کرد: ناشران افغانستان با حضور در این نمایشگاه می‌توانستند کتاب‌های جدید را خریداری می‌کردند با کتاب‌های نو آشنا می‌شدند و کتاب‌های افغانستان را در بازار ایران عرضه می‌کردند که اقلاً مردم ایران هم می‌دانستند که کشور همسایه ما هم چند ناشر و کتاب‌فروش دارند که با تاسف از مستفید شدن مزایای این نمایشگاه عقب افتادیم.

درعین‌حال منشی اول و سرپرست سفارت افغانستان در تهران اظهار داشت: برخی ادعاها و گزارش‌های منفی درباره مخالفت امارت اسلامی با حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منتشر شده است که آن را تکذیب می کنیم.

وی افزوده است: دلیل حضور کمرنگ ناشران افغانستانی در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران دیر رسیدن دعوتنامه بود، اما در سال آینده برای حضور حداکثری ناشران برنامه‌ریزی می‌کنیم.

به گزارش ایرنا؛ در افغانستان بیش از 200 ناشر و بیش از 550 کتابفروش وجود دارد 50 درصد آن در مرکز و 50 درصد در ولایات مصروف ارائه خدمات فرهنگی، طبع و نشر کتاب هستند.

پایان پیام/