به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ نمایشگاه قرآنی کابل که با شعار "جامعه قرآنی، تربیت افغانی" کار خود را در هفته گذشته شروع کرد، در مدت کوتاهی توجه رسانهها، مجامع قرآنی و مقامات را به خود جلب کرد.
بسیاری از اساتید، حافظین و جامعه قاریان افغانستانی با حضور در این نمایشگاه بر وحدت و یکپارچگی در میان اقوام و مذاهب کشور تاکید کردند.
این نمایشگاه که دارای ۲۵ غرفه بود و در یک مکان تاریخی(قصر دارالامان کابل) برگزار شده بود، باعث شد تا بزرگان مذهبی به شمول علمای شیعه و سنی و تشکلهای قرآنی در آن شرکت کرده و نمادی از وحدت امت اسلامی افغانستان را به نمایش بگذارند.
برخلاف دیگر اوقات که کوچکترین وقایع مورد توجه رسانههای خارجی قرار میگیرد، نمایشگاه بزرگ قرآنی در رسانههای جهانی بازتاب چندانی نیافت که این مساله میتواند بیانگر اهمیت چنین نمایشگاهی باشد. پرسش اینست که چرا رسانههای غربی وقایع کوچک داخل افغانستان را با ذرهبین رصد میکنند اما رویداد به این بزرگی را نمیبینند؟
پاسخ به این پرسش ساده است، اغلب این رسانهها از وحدت مسلمانان در کشورهای کشورهای اسلامی و وحدت مسلمانها هراس دارند و بدنبال نفاق در میان مسلمانان هستند.
سالهاست که استراتژی تفرقه بینداز و حکومت کن، سرمشق سیاست خارجی غربیها در منطقه بوده است، آنها هرگز نمیخواهند کشورهای مسلمان به یکدیگر نزدیک شوند و به هر شکل ممکن تلاش میکنند تا با نفاق میان مردم کشورهای مسلمان، از وحدت امت اسلامی جلوگیری کنند.
نمایشگاه قرآنی کابل بخوبی نشان داد که مردم افغانستان در پرتوی تعلیمات اسلامی میتوانند تعامل سازنده، مفید و کاربردی در حوزه های مختلف داشته باشند.
اگرچه بسیاری از قدرتهای غربی با شعار آزادی و استقلال سعی در دخالت بیجا در سیاست داخلی کشورها دارند، اما اگر مسلمانان بتوانند قرآن را بعنوان روشن کننده راه خود بدانند، هرگز به بیراهه نمیروند و بعنوان یک امت واحده میتوانند پیان واضحی به دشمنان اسلام بفرستند.
تجربه ثابت کرده است که هر گاه شهروندان کشورهای اسلامی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، هیچ قدرتی توانایی رویارویی با آنها را نداشته است، اما هرگاه مسلمانان در کشورهایشان روبروی یکدیگر قرار گرفتهاند، آسیبهای جدی دیدهاند. ازینرو میتوان گفت بازگشت به تعلیمات قرآن در جهان معاصر نقش تعیین کننده ای برای مردم کشورهای اسلامی، منافع مشترک و رفتار سیاسیشان در عرصه بینالمللی دارد.
بزرگترین دستاورد نمایشگاه قرآنی کابل اینست که یکبار دیگر به وضوح نشان داد چنانچه مسلمانان از مذاهب گوناگون در کنار یکدیگر قرار بگیرند و همانگونه که خداوند میفرماید: واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا، متحدانه عمل کنند، دشمنان اسلام ناامیدانه به حاشیه میروند و حتی ناچار میشوند این اتحاد را نادیده بگیرند و سکوت ننگین اختیار کنند.
قرآن کتاب آسمانی مسلمانان میتواند راهنما و راهبرد اساسی سیاست مسلمانان همجوار باشد. پیروی از دستورات قرآن میتواند شکوه و عزت و اقتدار مسلمانان را بار دیگر احیا کند و این پیام را به دشمنان اسلام و مسلمین بدهد که جامعه اسلامی قدرت فزایندهای برای تبدیل شدن به یک قدرت بلامنازعه در جهان را دارند.
اگرچه بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به پایان رسید، اما تاثیرات و برکات آن بزودی در سیاست داخلی کشور هویدا میشود.
پایان پیام/