به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم، روز سهشنبه 12 ثور، با شعار «جامعه افغانی و تربیت قرآنی» با 25 غرفهای، کتاب، آثار قرآنی، کتابت قرآن کریم و مسائل مرتبط به آن به منظور ترویج بیشتر فرهنگ قرآنی در قصر دارالامان کابل آغاز به کار کرد.
نمایشگاه ملی قرآن کریم، با حضور مقامات دولت سرپرست، اعضاب سفارت جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، امارات و برخی از کشورهای دیگر و همچنین فرهیختگان، شخصیتهای علمی، سیاسی و فرهنگی کشور برگزار شد.
بر اساس گفتههای مسئولان و برگزارکنندگان این نمایشگاه، قرار است همه روزه محافل بزرگی با موضوعات مختلف فرهنگی، دینی و مذهبی در این نمایشگاه برگزار شود و برای کودکان نیز برنامههای متنوعی جداگانه در نظر گرفته شده است.
نمایشگاه قرآنی برای بازدید کنندگان مفید است
سید ابوالحسن هادی، یک تن از مسئولین برگزار کننده این نمایشگاه در مصاحبه با ایرنا گفت: در گذشته نمایشگاههای مختلف، با هزینههای هنگفت مالی که شامل بعضی کنسرتها نیز میشد برگزار میگردید که نتیجه و پیامد خوبی برای مردم نداشت، اما برای اولین بار نمایشگاه قرآنی با این وسعت در کابل برگزار میشود که یقیناً برای بازدیدکنندگان مثمر ثمر خواهد بود.
به گفته وی، بنیاد پیامبر اعظم(ص) با سایر نهادهای همسو، مانند وزارت اطلاعاتو فرهنگ، امر به معروف و نهی از منکر، حج و اوقاف، مهاجرین و شاروالی کابل یک چنین برنامهای را تنظیم کرده است.
او هدف از برگزاری این نمایشگاه را گسترش برنامههای قرآنی عنوان کرد و افزود: محصولات مختلف بهویژه نوشتههای قرآنی، با رسم الخطهای مختلف که بعضیهایشان به قرن اول هجری بر میگردد، در 25 غرفه به نمایش گذاشته شده است.
وی افزود: جواز برگزاری نمایشگاه ملی قرآن کریم که در سطح کشور تا کنون بینظیر بوده است مستقیم از ریاستالوزرا گرفته شده و از 12 تا 18 ماه ثور به مدت یک هفته از ساعت 10 پیش از ظهر تا 5 عصر به روی بازدیدکنندگان باز میباشد.
غربیها از گسترش فرهنگ قرآنی در جهان هراس دارند
در همین حال محمد رضا قیام، مسئول موئسسه حفظ و نشر آیت العظمی محسنی(ره) نیز در مصاحبه با ایرنا گفت: برگزاری این نوع نمایشگاه پیامدهای خوب و مثمری به خصوص برای جوانان و نوجوانان دارد، زیرا در نبود چنین برنامهها، مردم از قرآن کریم دور میمانند و در پی آن بسیاری از مسائل ارزشی مرتبط با قرآن نیز به دست فراموشی سپرده میشود.
به گفته قیام، زمانی که مردم آثار متعدد در علوم قرآنی را در چنین نمایشگاهها میبینند تشویق میشوند و تلاش میکنند که بیشتر مطالعه کنند و چیزیهای را به دست بیاورند که پیش از آن فکرش را هم نمیکردند.
قیام افزود: نمایشگاه ملی قرآن کریم در حال برگزار میشود که پیش از این در برخی از کشورهای غربی، مانند سویدن و دنمارک مکرراً به قرآن کریم بیاحترامی شده بود و دقیقاً دلیلش هم این است که آنها از ترویج فرهنگ قرآن در سطح جهان هراس دارند.
به گفته این فعال فرهنگی، قرآن تنها کتابی است که برای زندگی دنیا و آخرت بشر برنامه دارد و مهمتر از همه، این کتاب متعلق به مسلمانان است، از این جهت غربیها کارهای میکنند که از یکسو تبلیغات سوء و بدبینی علیه قرآن و مسلمانان ایجاد شود و از طرف دیگر توهین میکنند تا از این طریق بتوانند مسلمانان را به خصوص نسل جوان و همچنین روشن فکران اهل کتاب را از این کتاب آسمانی دور نگاه دارند و به آنان بگویند که در این کتاب خشونت ترویج شده و آنچه به صلاح بشر نیست ذکر گردیده است.
قیام تصریح کرد: اینگونه نمایشگاهها از این جهت میتواند مفید باشد که جوانان زمانیکه در برابرعملکرد برخی از کشورهای غیر اسلامی و هتک حرمت به قرآن کریم قرار میگیرند عرق دینی شان با درک بالا و شناخت کامل برانگیخته شده و دست به عکس العمل میزنند.
نمایشگاه قرآنی اهل تحقیق را بیشتر به پژوهش وا میدارد
با این حال حجتالاسلام محمد جمعه صادقی، استاد حوزه علمیه کابل و یک تن از بازدید کنندگان این نمایشگاه به ایرنا گفت: برگزاری نمایشگاه ملی قرآن کریم، بار معنوی خوبی برای مردم و جامعه دارد، زیرا بازدید کنندگان آشنایی بیشتر با قرآن و کتب تفاسیر و نویسدنگان آن پیدا میکنند.
به باور وی اینگونه نمایشگاهها انگیزه برای بازدیدکنندگان ایجاد میکند و اهل تحقیق در راستای علوم قرآنی بیشتر تحقیق و بررسی خواهد کرد و عامه مردم نیز شوق و علاقه شان به قرآن بیشتر میشود.
صادقی همچنین بیان داشت: نمایشگاه ملی قرآن کریم در نوع خود کم نظیر است و برگزارکنندگان آن قابل تقدیر و ستایش میباشد.
به گزارش ایرنا؛ نمایشگاه ملی قرآن کریم در حالی برگزار میشود که پیش از این نمایشگاه بهار قرآن، در ماه مبارک رمضان با نمایش محصولات مختلف قرآنی و فرهنگی در کابل برگزار شده است.
پایان پیام/