کابل- ایرنا- معاون اقتصادی دولت سرپرست افغانستان در جریان افتتاح سه فابریکه تولیدی در ولایت هرات گفت: افغانستان راه خود را به سوی صنعتی شدن آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ دفتر معاونت اقتصادی دولت سرپرست افغانستان، یکشنبه شب، 9 ثور، با نشر خبرنامه‌ای گفت: ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در سفر خود به ولایت هرات، فابریکه‌های داروسازی ایتوک فارما، افغان میدیسن و فابریکه مشروبات غیرالکولی شمس کولا را در این ولایت افتتاح کرد.

بر اساس خبرنامه، در مراسم افتتاح فابریکات تولیدی، شیخ نور احمد اسلام جار والی هرات، مولوی نصرالله مطیع قوماندان قول اردوی ۲۰۷ الفاروق، تاجران ملی، سرمایه‌گذاران و کارشناسان بخش صحی این ولایت نیز حضور داشتند.

خبرنامه افزود: معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، آغاز فعالیت فابریکه‌های یاد شده را در رشد صنعت یک گام مهم و اساسی خواند و افزود: رشد اقتصادی هر کشور از فعالیت‌های صنعتی سرچشمه می‌گیرد که خوشبختانه با آمدن امارت اسلامی، افغانستان سفر خود را به سوی صنعتی شدن آغاز کرده است.

به گفته ملا برادر، در حال حاضر افغانستان در بعضی از سکتورها به خودکفایی رسیده و این یک گام مهم به سوی ثبات اقتصادی است.

معاون اقتصادی دولت سرپرست تجار و سرمایه‌گذاران ملی را تشویق به سرمایه‌گذاری در کشور کرده و از آنها خواست محصولات خود را طبق معیارهای موجود به بازار عرضه و از تولید بی‌کیفیت خودداری کنند، زیرا امارت اسلامی به کیفیت و معیار اولویت می‌دهد. 

ملا برادر با اشاره به حمایت از سکتور خصوصی در کشور گفت: امارت اسلامی تمامی ادارات امارتی را موظف به اولویت دادن به محصولات داخلی در هنگام خرید کرده است و همچنان بالای آن عده تولیدات تعرفه گمرکی را افزایش داده است که در داخل کشور تولید می‌شوند.

وی به فعالیت فابریکه‌های تولیدی ایتوک فارما و افغان میدیسن در عرضه دارو‌های با کیفیت به شهروندان اشاره نمود و افزود: با این کار بیشتر مشکلات مردم هرات از ناحیه دارو حل خواهد شد.

خبرنامه افزود: در فابریکه داروسازی ایتوک فارما ۱۰میلیون دالر سرمایه‌گذاری شده که در ابتدا ۵۰ قلم از داروهای مختلف را تولید خواهد کرد، همچنین در فابریکه داروسازی افغان مدیسن ۱۶میلیون دالر سرمایه‌گذاری شده که ده‌ها قلم داروی مختلف النوع را تولید می‌کند.

به همین ترتیب در فابریکه مشروبات غیرالکولی شمس کولا میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری شده و تولیدات متنوع دارد و در این فابریکه‌ها هزاران نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار شده‌اند.

پایان پیام/