کابل- ایرنا- سرپرست وزارت اقتصاد دولت سرپرست گفت: راه حل اساسی بهبود وضعیت اقتصادی ثبات‌بخشی دوباره به رشد تولید ناخالص داخلی و جلوگیری از شدت فقر با تمرکز به سکتورهای اشتغال‌زایی و تولیدی است که در اولویت کاری ما قراردارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ مسئولان وزارت اقتصاد دولت سرپرست افغانستان امروز یکشنبه 9 ثور، با نشر خبرنامه‌ای، از دیدار قاری دین محمد حنیف، سرپرست این وزارت با «پیترس اوستوبس» رئیس بخش روابط آسیایی اتحادیه اروپا، خانم رافائلا یودیچی شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان، جونگ، رئیس بخش سیاسی و بیومی، رئیس بخش تعاون و همکاری اتحادیه اروپا برای افغانستان خبر داد.

در این دیدار سرپرست وزارت اقتصاد از مساعدت‌های بشری اتحادیه اروپا با مردم افغانستان قدردانی کرد و خواستار تداوم کمک‌های بشری و همکاری‌های انکشافی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا شد.

در همین حال رئیس بخش روابط آسیایی اتحادیه اروپا به نمایندگی از تیم همراه‌شان گفت: اتحادیه اروپا علاقمند است تا در کنار کمک‌های بشری، برای بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی و حمایت اقتصاد خانواده، یک‌تعداد برنامه‌های انکشافی را نیز در بخش‌های مختلف تطبیق کند.

موصوف افزود: این اتحادیه در نظر دارد تا از طریق حمایت سکتور خصوصی، اعطای قرضه‌های کوچک به متشبثین و زنان تجارت پیشه، مبلغ 11.8 ملیون یورو کمک مالی را اختصاص دهد، همچنان این اتحادیه قرار است، به ارزش حدود 20 میلیون یورو تحت نام پروژه حفظ محیط زیست در 250 قریه اختصاص داده و برای حدود 30 هزار نفر فرصت‌های کاری ایجاد کند.

رئیس بخش روابط آسیایی اتحادیه اروپا از اختصاص کمک مبلغ 17.8 ملیون یورو به سازمان مهاجرت بین‌المللی به‌منظور رسیدگی به مشکلات مهاجرین افغان که از کشور‌های همسایه به کشورشان عودت می‌کنند نیز به سرپرست وزارت اقتصاد اطمینان دادند.

سرپرست وزارت اقتصاد نیز در این دیدار گفت: ما از مساعدت‌های بشری جامعه جهانی و نهادهای امداد رسان سازمان ملل متحد قدردانی می‌کنیم، اما راه حل اساسی بهبود وضعیت اقتصادی ثبات‌بخشی دوباره به رشد تولید ناخالص داخلی و جلوگیری از شدت فقر با تمرکز به سکتورهای اشتغالزایی و تولیدی است که در اولویت کاری ما قراردارد.

وی افزود: کمک‌های انکشافی اتحادیه اروپا، و حمایت سکتور خصوصی می‌تواند سبب بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌ها گردد و مردم ما به تغییر کمک‌های بشری به کمک‌های انکشافی و بازسازی زیر بناهای اقتصادی نیاز مبرم دارد.

وی همچنین گفت: ادارات و نهاد‌های کمک کننده می‌توانند در هماهنگی با وزارت‌ها و ادارات سکتوری در مطابقت با اولویت‌های اقتصادی و نیازمندی‌های مردم ما، با تمرکز به تطبیق پروژه‌های انکشافی که سبب ایجاد فرصت‌های کاری گردد نقش مهم را ایفا نمایند و کمک های انکشافی می‌تواند سبب کاهش فقر شود.

در پایان دیدار، «پیترس اوستوبس» رئیس بخش روابط آسیایی  اتحادیه اروپا و هیئت همراه شان، ضمن اطمینان از تداوم کمک‌های بشری و انکشافی اتحادیه اروپا به مردم افغانستان از تبادل نظر و بحث پیرامون وضعیت جاری ابراز خرسندی کرده و اطمینان دادند که واقعیت های عینی، نظریات و پیشنهادات وزارت اقتصاد را با نماینده گان کشورهای اتحادیه اروپا و جامعه جهانی شریک می‌کنند.

پایان پیام/