کابل- ایرنا- معاون اقتصادی دولت سرپرست افغانستان و معاون نخست وزیر قزاقستان در مورد احداث شبکه راه آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ ارگ دولت سرپرست افغانستان بامداد امروز پنجشنبه 6 ثور، در خبرنامه‎ی از دیدار ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی دولت با سریک ژومانگارین معاون نخست وزیر قزاقستان در کابل خبر داد.

طرفین در این دیدار روی مسائل سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانزیتی و احداث شبکه راه آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

معاون اقتصادی دولت با اشاره به روابط افغانستان و قزاقستان گفت: با روی کار آمدن امارت اسلامی این فرصت مهیا شد تا روابط سیاسی و اقتصادی دو طرف توسعه یابد.

ملا برادر، افزایش سطح تجارت میان دو کشور افتتاح اتاق تجارت قزاقستان را در ولایت هرات، تمایل این کشور برای سرمایه گذاری در پروژه افغان ترانس و هم‌چنان حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه های تحریم شده که این کشور در خاک خویش ممنوع کرده بود را گام‌های مهم و اساسی خواند.

معاون اقتصادی دولت اظهار داشت: در افغانستان به تازه‌گی اشغال و جنگ پایان یافته، اولین قدم‌ها را در جهت پیشرفت برداشته و نهادهای وسیعی را برای اقتصاد و تجارت ایجاد کرده است؛ اما برخی از مشکلات در سکتور های زراعت، صحت، زیربنا و برخی دیگر وجود دارد که همکاری و کار مشترک قزاقستان در این زمینه ها را می طلبد.

ملا عبدالغنی برادر بر امضای موافقتنامه برای حل مشکلات بانکی تجاران هر دو کشور، ایجاد کمپنی‌های مشترک افغان- قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزه به تجاران افغان تاکید نمود.

در همین حال سریک ژومانگارین معاون نخست وزیر قزاقستان پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی از پیشرفت‌های به میان آمده در افغانستان را ستایش نمود، گفت: آنها به‌طور مشترک با امارت اسلامی برای یک افغانستان باثبات و پیشرفته همکاری می کنند.

وی همچنان از پیشرفت‌های که  در پروژه افغان ترانس صورت گرفته استقبال کرد و افزود: اگر شبکه راه آهن جدید از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان تمدید شود، نسبت به سایر پروژه ها کوتاه و اقتصادی تر خواهد بود و اتصال کشورهای آسیای مرکزی با آسیای جنوبی از طریق افغانستان و افغانستان را با چین و اروپا از طریق ترکمنستان و قزاقستان امکان پذیر خواهد بود.

این مقام قزاقستانی افزود: دولت قزاقستان در نظر دارد که به منظور افزایش تجارت با افغانستان اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد نماید.

به گفته‌ی ژومانگارین، قزاقستان علاوه بر سرمایه گذاری سرمایه گذاران قزاق در معادن افغانستان، آمادگی دارد تا در سکتور های حکومت داری الکترونیکی، صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت و بانکداری با افغانستان همکاری نمایند.

پایان پیام/