به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ شهروندان پایتخت از اصناف مختلف، در آستانه عید سعید فطر از چگونگی بازارهای خریدو فروش، بهای کالاها و مواد مورد نیاز در این روزها و همچنین امنیت جانی، روحی و روانی خود با خبرنگار ایرنا صحبت کردند.
محمد اسحاق، میوهفروش و یکی از شهروندان کابل در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری ایرنا گفت: بهای میوههای خشک در بازارهای کابل، امسال نسبت به سال گذشته بهتر است و مردم بیشتر میخرند.
به گفته او مشکل اساسی که اکثر شهروندان کابل با آن روبهرو هستند عمدتاً فقر و بیکاری است، اما در عین حال مردم تلاش میکنند به هر نحو ممکن سفره عیدیشان در این روزها خالی نباشد.
وی افزود: در آستانه عید متاسفانه دیده میشود که سفره فقرا مانند سالهای گذشته همچنان خالی است، کسانی که برای تهیه مخارج شبو روز خود تلاش و تقلا میکنند و به زحمت آن را به دست میآورند، نمیتوانند لباس نو برای خانواده خود بخرند و همچنین سفرهی رنگینی در رزوهای عید داشته باشند.
در همین حال عمران بارکزی گفت: خدا را شکرگزار هستیم که طی دو سال گذشته امنیت خوبی در کشور ما تأمین شده، دیگر جنگو جدال نیست و فعلاً نگران امنیت نیستیم، اما مردم هنوز از فقر و بیکاری متاسفانه رنج میبرند، ما امیدواریم که این مشکل هم توسط امارت اسلامی افغانستان حل شود.
وی افزود: من بهدلیل مشکلات اقتصادی، خرید عیدی اندکی نسبت به سال گذشته کردم، هرچند قیمتها هم خوب است خیلی بالا نرفته، ولی پول نیست تا کالاهای مورد نیاز را طبق میل خود خریداری کنیم.
عبدالرحمن، یک تن دیگر از شهروندان کابل به ایرنا گفت: عید فطر جشن پیروزی انسان بر هواهای نفس و شیطان است، انسان با یک ماه روزهداری در حقیقت به تمام خواهشات نفسانی خود نه گفته و با آمادگی بیشتر میخواهد در یازده ماه آینده به دستورات خداوند عمل کند.
او تاکید کرد: انسان باید بعد از رمضان نیز خود را از آلودگی به گناه و معصیت حفظ کند و اگر بتواند تا رمضان آینده آن ملکه تقوی را نگاه دارد، قطعاً جزء رستگاران خواهد بود.
سید صابر شهروند کابل نیز گفت: امسال روزه بهخوبی و خیرت در حال سپری شدن است و الحمدلله امنیت در کشور حاکم است و مردم در ماه مبارک رمضان و شبهای قدر طاعات و عبادات خود را در فضای امن و ثبات سپری کردند.
به گفته وی، آبو هوا نیز امسال در ماه مبارک رمضان خوب بود، نه گشنگی بود و نه تشنگی و چیزی که بسیار جالب بود امسال در ماه مبارک رمضان میوهها و سبزیجات به قدری فراوان بود که در فصل میوهها و سبزیجات افغانستان نبود.
به گفته او میوههای تازه که امسال در بازارهای افغانستان به وفور یافت میشد عمدتاً از کشورهای همسایه به خصوص کشور جمهوری اسلامی ایران وارد میشد که نیازمندیهای مردم افغانستان را برطرف کرده بود.
وی افزود: در حال حاضر و در شبو روزهای عید سعید فطر نیز در تمام بازارهای افغانستان میوهها و سبزیجات که اکثراً از کشور اسلامی ایران وارد شده دیده میشود و قیمتها نیز مناسب است.
به گزارش ایرنا؛ مردم افغانستان، طبق سنت دیرینه، همه ساله با زینت دادن خانهها، پوشیدن لباسهای فاخر و نو، آماده کردن انواع غذاها و میوهها، رفتن پیش بزرگان و خانوادههای که عزیزان خود را قبلاً از دست داده و فوت شده، رفتن به زیارت اهل قبور، انواع بازیهای تفریحی و سرگرمیها، مانند ورزش بزکشی، برگزاری مسابقه پهلوانی، سیروسیاحت و رفتن به مکانهای دیدنی و جذاب و اشتراک در نماز، از عید سعید فطر استقبال میکنند.
پایان پیام/