کابل-ایرنا- رسانه هندی «ساندی گاردین»(The Sunday Guardain) در مقاله‌ای مدعی شده است که «دوشنبه» و  «اسلام‌آباد» در طرحی مشترک به دنبال حمایت از مخالفان طالبان برآمده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ رسانه هندی «ساندی گاردین» در مقاله‌ای که روز یکشنبه 27 اسفند آن را منتشر کرده است، مدعی شده است که سازمان‌های اطلاعاتی تاجیکستان و پاکستان توافقنامه‌ای را امضا کرده‌اند که بر اساس آن، در یک طرح مشترک با حمایت و استفاده از نیروهای نیابتی، داعش خراسان (ISKP) و جبهه مقاومت ملی افغانستان که در حال حاضر مشغول مبارزه علیه دولت افغانستان هستند، حکومت سرپرست در کابل را به چالش بکشند.

چرا فشار بر کابل در دستور کار قرار گرفته است؟

نویسنده معتقد است پس از آنکه دولت فعلی افغانستان تصمیم گرفت، مسیری جدا از ژنرال‌های پاکستانی را دنبال کند، ارتش جنگ نیابتی علیه حکومت سرپرست را در دستور کار قرار داده و در واقع آن را آغاز کرده است.

با این حال، نویسنده معتقد است به خلاف گذشته، پاکستان گزینه‌های بسیار کمی برای فشار بر دولت افغانستان در اختیار دارد تا برای رسیدن به اهداف خود از آن‌ها استفاده کند.

نیروهای نیابتی پاکستان در افغانستان!

«ساندی گاردین» با نگاهی به سال‌های اشغال افغانستان توسط ارتش شوروی سابق، نوشته است در آن سال‌ها پاکستان گروه‌هایی شبه‌نظامی داشت که تحت مدیریت اسلام‌آباد مشغول به فعالیت بودند و هدف آن‌ها نیز ایجاد هرج‌ومرج در افغانستان پس از خروج ارتش سرخ بوده است تا مانع از شکل‌گیری یک دولت قوی در کابل شوند یا اینکه دولتی مستقر شود که طرفدار پاکستان باشد، اما در حال حاضر دست‌شان خالی است و خلأ گروه‌های نیابتی پر نشده است، لذا آنان هیچ گزینه‌ای جز استفاده از داعش خراسان(ISKP) ندارند.

داعش خراسان چرا در بازی سازمان‌های اطلاعاتی وارد شد؟

نویسنده مقاله درباره اینکه چگونه داعش وارد بازی نهادهای اطلاعاتی پاکستان شد، نوشته است: «این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که تمامی گروه‌های شبه نظامی دیگر پس از انکه امارت اسلامی افغانستان بر کشور غلبه کرد، از افغانستان اخراج شده است، لذا پس از استراحتی عمیق، ژنرال‌های پاکستانی، به منظور ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در افغانستان، عملاً کار بر روی طرح استفاده از داعش خراسان را به عنوان نماینده خود در افغانستان آغاز کرده‌ند».

پروژه استفاده از داعش موفق عمل کرده است؟

از نظر نویسنده مقاله، علی‌رغم تلاش‌ها برای استفاده بهینه از داعش برای مقابله با حاکمیت کابل، این طالبان بوده است که در مقابله با این طرح به نحوی عمل کرده است که اهداف ارتش پاکستان محقق نشده و ژنرال‌های پاکستانی در مواجه با امارت اسلامی سردرگم هستند! لذا در حال بررسی راه های دیگری برای احیای آن هستند.

برقراری دوستی با تاجیکستان که به نظر پاکستانی‌ها بعد از تحولات افغانستان مأمن جناح‌های اخراج شده از این کشور شده و افراد درخواست پناهندگی داده‌اند، گزینه منتخب برای مؤثرکردن استفاده از داعش خراسان در راستای نفع‌رسانی به هر دو پایتخت(دوشنبه و اسلام‌آباد) خواهد بود.

نویسنده سپس به تشریح جزئیات این راهکار پرداخته و مدعی شده است: «برای سازماندهی و جمع‌آوری نیروهای نیابتی، در روزهای اخیر چند جلسه بین سازمان‌های اطلاعاتی پاکستان و تاجیکستان برگزار شده است. دو نشست اولیه در «راولپندی» پاکستان برگزار شد و آخرین دیدار در تاجیکستان برگزار شد؛ زمانی که هیئت سازمان‌های اطلاعاتی پاکستان از تاجیکستان بازدید کردند و توافقنامه دوجانبه امضا شد. با کمال تعجب، برخی از اعضای کلیدی جبهه مقاومت ملی افغانستان و ایوب زرین، والی داعش در ولایت کنر نیز در این نشست شرکت کردند».

جزئیات همکاری سازمان‌های اطلاعاتی پاکستان و تاجیکستان

نویسنده مدعی است در دیدار میان سازمان‌های اطلاعاتی تاجیکستان و پاکستان، توافقنامه‌ای امضا شده است که بر اساس آن هر دو کشور حمایت خود را از نیروهای نیابتی خود، داعش خراسان و جبهه مقاومت ملی افغانستان که در حال حاضر مشغول مبارزه علیه دولت افغانستان هستند، افزایش خواهند داد و با یکدیگر برای افزایش ناامنی در افغانستان همکاری خواهند کرد.

بر اساس این توافق، در مناطق شمالی و برخی از استان‌های دیگر از جمله کابل، جبهه مقاومت ملی افغانستان اهدافی را پیدا خواهد کرد، در حالی که داعش خراسان مهاجمان انتحاری را برای تشویق ناامنی فراهم خواهد کرد. پس از این توافق، پاکستان حمایت نظامی و مالی و همچنین حفاظت از داعش را فراهم خواهد کرد و تاجیکستان نیز حمایت مشابهی را به جبهه مقاومت ملی افغانستان ارائه خواهد کرد.

بخشی از این توافقنامه همچنین به داعش اجازه می دهد تا اعضای جدید را در تاجیکستان به طور علنی استخدام کند، زیرا این گروه بمب‌گذاران انتحاری را استخدام می‌کند و از آن‌ها در کشورهای همسایه استفاده می‌کند.

نویسنده در تأیید این بخش از ادعاهای خود دخالت شهروندان تاجیک در حملات اخیر در ایران را شاهد می‌آورد و افزوده است: حملات در افغانستان در چند ماه گذشته نیز بخشی از طرح مشترک پاکستان و تاجیک است.

در بخش پایانی این مقاله، نویسنده می‌گوید این توافقنامه همچنین خواستار راه‌اندازی یک کمپین مؤثر در رسانه‌های مجازی و اجتماعی برای بدنام کردن افغانستان و امارت اسلامی در سطح بین المللی و همچنین داخلی است.

جمع‌بندی مقاله‌نویس «ساندی گاردین» هند این است که این تلاش‌ها برای تضعیف افغانستان بوده و برای این است که «اسلام‌آباد» و «دوشنبه» نمی‌خواهند بدون اتکای به آنان مسیر خود را بپیماید؛ غافل از اینکه دولت فعلی این کشور را می‌‌توان یکی از قدرتمندترین دولت‌های تاریخ افغانستان نامید که متکی به حمایت مردم این کشور است.

این مقاله توسط «احسان‌الله احسان» سخنگوی سابق «تی‌تی‌پی»(طالبان پاکستان) نوشته شده است؛ مهم‌ترین جریان مخالف دولت پاکستان که مسئولیت حملات متعدد به نظامیان این کشور را به عهده دارد.

پایان پیام/