به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ جاوید مومند آگاه امور بین المللی، در صحبت با خبرگزاری ایرنا گفت: جنایت جنگی یک پدیده بین المللی است که در بیشترین کشورها انجام میشود؛ البته کشورهای جهان سومی بیشتر از این پدیده متضرر هستند، چون تحت اشغال، قدرتهای اشغالگر میباشند.
وی با بیان اینکه در دو دهه گذشته کشورهای مختلف درافغانستان جنایتهای جنگی را انجام دادهاند، افزود: یکی از این کشورها بریتانیاست که خود برای انجام جنایت جنگی درافغانستان اعتراف کرده است شواهد هم موجود است که اینها افراد ملکی را به قتل رسانیده وهمچنین موارد مانند قتل اطفال، آزار و اذیت افراد ملکی، قتل زنان و تلاشیهای خودسرانه خانه به خانه نیز صورت گرفته چیزی که خود آنها( انگلیسیها) اعتراف دارند.
این آگاهاه اموربینالملل با تأکید بر محاکمه این جنایاتکاران در محاکم بین المللی بیان داشت: محاکمه این جنایتکاران میتواند درد بازماندگان افراد بیگناه ملکی را که توسط این جنایتکاران کشته شدند دوا کند و محاکمه بینالمللی این قضایا را باید صادقانه و عادلانه بررسی کند؛ چون محاکم بینالمللی هم تحت تاثیر قدرتهای بزرگ است بنابراین نمیتوانیم توقع بیشتر از آنها داشته باشیم، ولی اعتراف از خود جنایتکاران است، لذا محاکم بینالمللی مجبور هستند که این موارد را پیگیری کنند.
مومند تاکید کرد که در کنار محاکمه این افراد باید به افغانهای متضرر غرامت جنگی پرداخت شوند و این غرامت جنگی هم باید ازطرف محکمه تعیین شوند. این آگاه امور بینالملل از کشورهای اسلامی و سازمان همکاریهای اسلامی خواست که مشترکاً بالای این قضایا کار کنند تا درآینده چنین جنایات جنگی دوباره تکرار نشود، چون قدرتهای اشغالگر به خاطر منافع خود هرگونه جنایت را انجام میدهند تا به اهداف و منافع خویش دست یابند.
وی با بیان اینکه برای قدرتهای اشغالگر حقوقبشر وانسانیت مطرح نیست، بلکه منافع آنها مطرح است، گفت: به خاطر اینکه ما بتوانیم در آینده از این جنایات جلوگیری کنیم باید کشورهای اسلامی دست بدست هم بدهند تا جنایاتکاران جنگی درافغانستان و عراق را درمحاکم بینالمللی محاکمه کنند تا غرامت جنگی از آنها گرفته شوند.
پایان پیام/
Your Comment