AP ۱۴۰۳ سلواغه ۶ ۲۲:۴۰
Journalist ID: 5624
News ID: 85730404
T T
۰ Persons

Tags

ایران، رتبه سوم تولید عسل در جهان را دارد

AP ۱۴۰۳ سلواغه ۶ ۲۲:۴۰
News ID: 85730404
ایران، رتبه سوم تولید عسل در جهان را دارد

کابل- ایرنا- رئیس عمومی اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: ایران سالانه با تولید ۱۲۲ هزار تُن عسل در بیش از ۹۲ هزار واحد زنبورستان، همچنان رتبه سوم تولید عسل جهان را داراست.

به گزارش خبرگزاری ایرنا؛ میرمحسن موسویان رئیس عمومی اتحادیه زنبورداران ایران امروز شنبه ۶ دلو در گفتگو با خبرنگار ایرنا درباره وضعیت صنعت زنبورداری، افزود: بر اساس آخرین آمار سازمان غذا و زراعتی ملل متحد (فائو) در دنیا سالانه ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تن عسل توسط بیش از ۹۱ میلیون کلنی تولید می‌شود که ایران به لحاظ تولید عسل بعد از چین و ترکیه رتبه سوم و از لحاظ تعداد کلنی در رتبه چهارم قرار دارد.

رئیس عمومی اتحادیه سراسری زنبورداران ایران اظهار داشت: طبق آخرین نتایج سرشماری در سال ۱۴۰۳، میزان تولید عسل کشور حدود ۱۲۷.۷ هزار تن است که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ (۱۲۱ هزار تن) رشد ۵.۶۳ درصدی را نشان می دهد.

وی افزود: ایران علاوه بر تولید عسل، حدود ۱۱ تن ژله رویال، ۸۶۲ تن گرده گل، ۲۱۱ تن بره موم، افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ تن موم و ۹.۶ کیلوگرم زهر زنبور عسل تولید می کند.

موسویان تصریح‌ کرد: بر اساس این سرشماری، تعداد ۹۲ هزار و ۱۲۲ واحد زنبورستان در کشور شمارش شده که در این زنبورستان‌ها تعداد ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار کلنی‌ زنبور عسل وجود دارد و حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار کلنی در قالب کندوی مدرن و ۳۰۰ هزار کلنی در قالب کندوی سنتی است.

وی با اعلام اینکه عملکرد تولید عسل در سال ۱۴۰۳ نسبت به مقدار پیش بینی شده ۱۲۲ هزار تن نیز حدود ۴.۷ درصد افزایش داشته است، افزود: اکنون بیشترین تولید عسل کشور مربوط به ولایات آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، کردستان، اصفهان و مازندران است.

علت تلفات لارو زنبور عسل هنوز مشخص نشده است

رئیس عمومی اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: طی چهار سال گذشته در برخی از زنبورستان‌های کشور شاهد مرگ و میر لارو زنبور و زنبور عسل هستیم که برخی علت این تلفات را وجود ملکه های آلوده و نبود داروهای موثر برای مبارزه با این بیماری ها می دانند.

وی، یکی از مشکلات فعلی را مقاوم شدن کنه واروآ در زنبور عسل به داروهای مصرفی طی سال‌های اخیر دانست و اظهار داشت: در بحث دارو با کمبود داروهای کیفی روبه‌رو هستیم در حالی که برخی زنبورداران ما توان خرید داروهای کیفی را ندارند.

موسویان با بیان اینکه سازمان داکتران حیوانی کشور طی سال‌های اخیر به دلیل کمبود نیروی انسانی و بودجه رصد و پایش زنبور عسل را لغو کرده است، افزود: همین امر صنعت زنبورداری را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده، تاجایی که هنوز بحث لارو میری همچنان ادامه دارد و علت مشخص نشده است.

رئیس اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی برای عسل، ژل رویال و سایر محصولات زنبور عسل تصویب کرد که به دلیل کاهش توان خرید مردم فروش عسل در کشور با مشکل روبه‌رو شده است.

وی بر این باور است که براساس قانون، محصولات خام زراعتی معاف از هرگونه مالیات بر ارزش افزوده هستند تاجایی که برای فروش گوشت و شیرخام ارزش افزوده دریافت نمی‌شود، اما برای عسل ارزش افزوده در نظر گرفته شده است.

موسویان ابراز امیدواری کرد در دولت چهاردهم این مصوبه برای حمایت از زنبورداران کشور ابطال شود تا فروش عسل نیز از معافیت محصولات کشاورزی بهره ‌مند شود.

مصرف شکر برای زمستان گردانی زنبورها امری اجتناب‌ناپذیر است

رئیس عمومی اتحادیه سراسری زنبورداران ایران تصریح‌کرد: مصرف شکر برای زمستان گردانی زنبورها جهت زنده ماندن، حفظ کلنی ها، تحریک ملکه برای تخم ریزی و افزایش توان زنبور عسل برای ذخیره سازی عسل امری اجتناب ناپذیر است و این امر ارتباطی به تولید عسل با شکر ندارد.

وی با بیان اینکه شکر به عنوان یکی از نهاده های مهم صنعت زنبورداری باید با قیمت های مناسب به دست زنبورداران برسد، افزود: زنبورداران برخی ولایات همچون آذربایجان غربی، اصفهان و فارس در اسفندماه سال گذشته، فروردین و اردیبهشت ماه امسال توسط اتحادیه مذکور و از طریق سامانه بازارگاه بیش از ۱۰ تن شکر خریداری کردند اما به دلیل تغییر ارز شکر از تالار یک به تالار دوم نرخ ها افزایشی شد، بنابراین قیمت ها تغییر یافت.

به گفته وی، این بدان معناست که نرخ شکر از ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر پیدا کرد و وزارت جهاد زراعتی از زنبورداران خواست که این مابه التفاوت ۱۲ هزار تومانی را پرداخت کنند.

موسویان با بیان اینکه زنبورداران نیازمند حمایت‌های دولتی هستند، گفت: این در حالی است که نه تنها زنبورداران در همان زمان مبلغ را کامل پرداخت و فاکتور دریافت کرده‌اند، بلکه این محصول به موقع تحویل داده نشده و یا اینکه برخی هنوز شکر مورد نیاز خود را دریافت نکرده‌اند.

پایان پیام/

۰ Persons

اخبار مرتبط

Your Comment

You are replying to: .