به گزارش خبرگزاری ایرنا؛ علیرضا پیمانپاک معاون اول سابق وزارت جهاد زراعتی جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه ۲۲ قوس، در چهارمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» که با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی که به میزبانی اتاق تجارت مشترک ایران و روسیه برگزار شد، افزود: جایگاه جغرافیایی و ژئوپلتیک ایران در کنار جایگاه تخنیکی اقتصادی آن، ظرفیت بالایی را برای تبدیل شدن به هاب غذایی نشان میدهد.
وی افزود: کشورهای آسیای میانه مثل قزاقستان ظرفیت بالایی در تولید غلات و محصولات غذایی دیگر دارند و از طرف دیگر کشورهایی مثل پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس ظرفیت بالایی در واردات محصولات غذایی دارند؛ این ظرفیت باید هم از نظر ترانزیت و هم از نظر فرآوری محصولات غذایی مورد توجه قرار بگیرد.
معاون اول سابق وزارت جهاد زراعتی ایران اظهارداشت: در سالهای اخیر بخش زیادی از ظرفیت صنایع غذایی کشور از جمله در تولید آرد و خوراک دام، بلا استفاده مانده که ظرفیت تخنیکی ایران است و بدون نیاز به سرمایهگذاری جدید میتواند مورد بهره برداری قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: ایران سه ظرفیت در تبدیل شدن به هاب غذایی دارد؛ اول بحث تزانزیت محصولات غذایی مختلف است. ظرفیت دوم که در قانون و ساختار اقتصادی کشور به آن توجه نشده است، بحث صادرات مجدد است. ما میتوانستیم از تحریم روسیه بهره ببریم و محصولات روسی را حتی به کشورهای اروپایی از جمله لهستان صادر کنیم، ولی در ایران به دلیل مشکلات داخلی از آن محروم هستیم.
وی افزود: ظرفیت سوم استفاده از ظرفیت فرآوری محصولات و صادرات آن به کشورهای منطقه است.
وی گفت: استفاده از این سه ظرفیت برای ما امنیت غذایی ایجاد میکند؛ چرا که در صورت وقوع بحران میتوانیم از ظرفیت بالای کالاهایی که به ایران وارد و صادر میشود بهره ببریم و بحران را به شکل ساده تری پشت سر بگذاریم.
پیمانپاک ادامه داد: آورده بعدی، درآمد زیادی است که وارد شدن به ترانزیت و فرآوری محصولات غذایی و فروش آن به کشورهای منطقه برای کشور به همراه دارد. مزیت بعدی که میتوان با تبدیل ایران به هاب منطقه دنبال کرد، فعال کردن کریدور شمال-جنوب است که به عبارتی دهههاست جزو اهداف کشور بوده ولی محقق نشده است.
پایان پیام/
Your Comment