به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ هدایت الله بدری سرپرست بانک مرکزی دولت سرپرست افغانستان امروز یکشنبه 30 ثور، با خانم رزماری دیکارلو معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در کابل دیدار کرد.
محترم هدایت الله بدری سرپرست ریاست کُل دافغانستان بانک طی این نشست در مورد وضعیت کُلی اقتصادی کشور روشنایی انداخته و دستاوردها، چالشها و راه حلهای سکتور مالی و بانکی کشور را به تفصیل مورد بحث قرار داد.
سرپرست بانک مرکزی در این دیدار گفت: تحریمهای اعمال شده بر سکتور بانکی افغانستان از سوی کشورهای بینالمللی بر ثبات مالی کشور تاثیر منفی داشته و زیانهای بیشتری را متوجه مردم کرده است، این تحریمها قدرت توان خرید مردم را تضعیف و دسترسی بانکهای افغانستان را به سیستمهای مالی و بانکی بینالمللی را دچار مشکل نموده است.
وی افزود: هرچند بانک مرکزی توانسته است که در شرایط دشوار، مشکلات نقدینگی سکتور بانکی را بهتر مدیریت کند و پیشرفتهایی در این زمینه نیز حاصل و وضعیت روز به روز بهتر میشود؛ اما موجودیت تحریم های بینالمللی باعث میشود تا برخلاف قوانین، مقررات و پالیسیهای بانک مرکزی مبادلات بینالمللی از مجاری غیر رسمی انجام شود.
بدری، لغو محدودیتهای سکتور بانکی کشور را حق بشری عنوان کرد و آن را خواست همه افغانها بیان نمود.
سرپرست بانک مرکزی، توسعه خدمات مالی را مهم دانسته و همکاری کشورهای جهان به ویژه موسسات مالی و بانکی را در این زمینه مهم دانست.
به گفته وی بانک مرکزی در پرتو اصول اسلامی، چارچوب قانونی و مقرراتی برای توسعه اعطای قرضههای کوچک را ایجاد کرده است تا مردم بتوانند با شرایط آسان، قرضههای کوچک دریافت و کارهای خود را توسعه دهند.
بدری اظهار داشت: تمویل مالی کوچک، به رشد اقتصادی جامعه، ایجاد اشتغال و بسیاری از زمینههای دیگر کمک میکند و متوقع هستیم که نهادهای بینالمللی در این بخش توجه نموده و از این طریق در بهبود اقتصادی افغانستان و احقاق حقوق بشری، نقش مثبت ایفا نمایند.
طرفین پیرامون آزاد سازی ذخایر ارزی کشور نیز بحث مفصلی صورت گرفت و مسدود ماندن آن زیان به اقتصاد و ترقی کشور، بیان گردید.
خانم رزماری دیکارلو، معاون سر منشی سازمان ملل متحد تعهد دوام همکاری با افغانستان را داد. وی نقش سکتور بانکی در رشد اقتصادی را مهم خواند و گفت: استفاده از تجارب کشورهای جهان و تقویت سکتور خصوصی در توسعه خدمات مالی، اعطای قرضههای کوچک و تامین مالی اسلامی بسیار مهم بوده و نیاز به کار مشترک دارند.
پایان پیام/
Your Comment