به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ سید روحالله حسینی اتشه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مقیم کابل با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی دولت سرپرست افغانستان دیدار کرده و درباره آخرین وضعیت روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور بحث کردند.
این دیدار شامل دو گفتگوی تخصصی بود که با پایان گفتگو در حوزه سیاسی، بخش دوم صحبت مقام فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با حضور رؤسای نمایندگی جامعةالمصطفی العالمیه(ص)، دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد به صورت گروهی ادامه پیدا کرد.
سید روحالله حسینی با ابراز خرسندی از برگزاری این دیدار اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، مقوله فرهنگ ذیل و حاشیه سیاست و اقتصاد نیست، بلکه این سیاست و اقتصاد است که ذیل و حاشیه فرهنگ تعریف میگردد.
حسینی در ادامه به نقاط مشترک فراوانی که میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان از جمله دین، زبان، فرهنگ، تاریخ، ادبیات، جغرافیا، نژاد، مرز و ... وجود دارد، به وجود منافع مشترک ناشی از این نقاط اشتراک اشاره کرد و افزود: با توجه به موارد پیشگفته، متاسفانه باید اعتراف کرد که با این حد از نقاط اشتراک، میزان حضور ایران درعرصههای فرهنگی و علمی در مقایسه با برخی دیگر از کشورها از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.
اتشه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، در ادامه به ظرفیتهای علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی در عرصه بورسیه دانشجویی با توجه به نیازمندیهای وزارت تحصیلات عالی افغانستان اشاره کرد و با طرح تجهیز کتابخانههای افغانستان، به ضرورت انجام سفرهای دوجانبه وزرای فرهنگ، معارف، تحصیلات عالی و... به ایران پرداخت و گفت: در شرایط کنونی بایستی از حداقل فرصتهای حضور، بیشترین بهرهبرداریهای منافع دو کشور را به ثبت رسانید.
اتشه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به برگزاری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، پیشنهاد معرفی یک تیم کارآمد برای ارتباطگیری با رایزنی فرهنگی را به مولوی عبدالکبیر ارائه نمود.
حسینی به مشکلاتی که برای کتابخانه غزنی، اهدایی جمهوری اسلامی ایران به افغانستان طی دو دهه گذشته پیش آمده اشاره کرد و خواستار حل مشکل کتابخانه غزنی و جلوگیری از ایجاد مشکلات بیشتر شد.
وی مشخصاً با تأکید بر پیشینه مشکلاتی که در خصوص ملکیت و سند ساختمان آتشه فرهنگی وجود دارد، از معاون سیاسی دولت سرپرست افغانستان خواست که نسبت به پایان بخشیدن به مشکل سند ملک اتشه فرهنگی، دستور لازم را صادر نماید.
حسینی با توجه به ناقص ماندن طرح تکمیلی اتاق ایرانشناسی اتشه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه کابل و نیز ساختمان نیمه تمام مرکز تحقیقات زبان فارسی در دانشگاه کابل، خواستار صدور مجوز برای پایان بخشیدن به این پروژه بزرگ شد که در نهایت به تحکیم پایههای دوستی ایران و افغانستان منتهی خواهد گردید.
وی در پایان این دیدار، ضمن تأکید دوباره بر ضرورت نگاه عمیق به مقوله فرهنگ، خواهان تعیین تکلیف اتاقهای ایرانشناسی در دانشگاههای «کابل»، «ابوریحان»، «پروان» و «تعلیم و تربیت» گردید.
طرح نظرات و پیشنهادات رؤسای نمایندگیهای جامعة المصطفی العالمیه، توسط حجت الاسلام دکتر سید عبدالحمید ثابت، دانشگاه پیام نور، توسط دکتر توحیدی و دانشگاه آزاد توسط دکتر جهانتیغ به معاون سیاسی رئیسالوزرای دولت سرپرست نیز بخش دیگری از این جلسه و گفتگوی فرهنگی بود.
پایان پیام/
Your Comment