تولید ناخالص داخلی افزایش یافته است/ افغانستان سال گذشته دو میلیارد دالر صادرات داشت

کابل- ایرنا- معاونیت اقتصادی دولت سرپرست افغانستان، بر بخش‌های از گزارش اخیر بانک جهانی را تایید کرده و می‌گوید: با آمدن امارت اسلامی تولید ناخالص داخلی افغانستان افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ دفتر مطبوعاتی معاونیت اقتصادی دولت سرپرست افغانستان، در خبرنامه‌ای به گزارش اخیر بانک جهانی پیرامون وضعیت اقتصادی کشور واکنش نشان داد.

در این گزارش آمده است که وضعیت اقتصادی افغانستان از دو سال گذشته بدین‌سو با مشکلات مواجه بوده است. سطح تولید ناخالص داخلی و آنفلاسیون کاهش یافته، عرضه پول افغانی مورد نیاز به بازار کم شده و در تجارت نیز کسر وجود دارد. 

همچنان در این گزارش گفته شده است ارزش پول افغانی در برابر اسعار خارجی افزایش یافته، کشت مواد مخدر در کشور90 درصد کاهش یافته و عواید ملی 9 درصد بیشتر از هدف تعیین شده برای 2023 میلادی  جمع آوری شده است.

معاونیت اقتصادی دولت سرپرست از بخش‌های مثبت این گزارش استقبال کرده است.

براساس این خبرنامه، معاونیت اقتصادی دولت، بخش‌های از این گزارش را که دور از واقعیت‌های عینی می‌باشد، رد می‌نماید، زیرا پس از آمدن امارت اسلامی تولید ناخالص داخلی افزایش یافته، دلیل اصلی پایین بودن قیمت مواد خوراکی و غیر خوراکی افزایش در تولیدات داخلی این مواد است، بر اساس سیاست‌های پولی معقول افغانی بر اساس ارزیابی و تقاضا مارکیت به بازار عرضه شده است. در کاهشی کسر تجارت پیشرفت قابل ملاحظه به وجود آمده است.

خبرنامه تصریح دارد: در 1400، ارزش صادرات در حدود 850 میلیون دالر بود، اما در  سال گذشته  سطح صادرات افغانستان به 2 میلیارد دالر رسید و میزان واردات نیز نسبت به گذشته کاهش یافته که دلیل اصلی آن افزایش تولید مواد خوراکی و غیر خوراکی در داخل کشور است.

خبرنامه افزوده است: امارت اسلامی افغانستان در سکتور معادن، زیربنا، صنعت، زراعت و سایر بخش‌ها فرصت‌های کاری برای صدها هزار نفر را فراهم کرده است که نمونه بارز آن افتتاح 9 پروژۀ زیربنایی به ارزش 16.5 میلیارد افغانی در ماه حمل 1403 خورشیدی می باشد.

در گزارش بانک جهانی آمده که صدها هزار دهاقین به دلیل ممنوعیت مواد مخدر از سوی دولت سرپرست درآمد خود را از دست داده‌اند؛ امارت اسلامی می پذیرد که کشت مواد مخدر را در سراسر کشور ممنوع کرده و به تلاش‌های خود برای کشت بدیل به دهاقین ادامه داده و همچنان از جامعه جهانی می خواهد که مسئولیت خود را در این زمینه اداء نماید.

اگر جامعه جهانی به تعامل مثبت رو آورد، تحریم ها را برداشته و دارایی‌های مسدود شده افغانستان را آزاد کند و  ضمن تمویل پروژه‌های انکشافی در بخش‌های گونا گون همکاری کنند، در نتیجه فرصت‌های شغلی جدید ایجاد شده و روی وضعیت اقتصادی کشور اثر مثبت خواهد گذاشت.

پایان پیام/

۰ Persons

Your Comment

You are replying to: .